Bài viết chào mừng ngày 20-11. The two teachers: "The buddy pair". Hai cô giáo "Đôi bạn cùng tiến"

BÀI VIẾT CHÀO MỪNG NGÀY 20/11. THE TWO TEACHERS: "THE BUDDY PAIR". HAI CÔ GIÁO " ĐÔI BẠN CÙNG TIẾN"
[ 14/11/2018 00:00 AM | Lượt xem: 769 ]

Are you a student at TNUS, particularly at FOLAC?

If the answer is yes, I’m sure you’ve definitely been taught by the two young and beautiful doctors namely Dr. Phan Thi Hoa and Dr. Nguyen Thi Que. But, you may be surprised at the numerous similarities that they share to be called by “the teacher buddy pair”.

Let’s take their ONLY 10 common stories below as examples to illustrate:

Education background:

1. Having graduated from the same prestigious university namely University of International Studies (ULIS) of Vietnam National University in Hanoi.

2. Having studied in the same MA course offered by Laguna State Polytechnic University, Philippines from 2006 to 2009.

3. Achieving the doctoral degree together in 2018 after three years spent as roommates and classmates at Cagayan State University, Philippines.

Doctoral Convocation, Cagayan State University, Philippines, 2018

Lễ bảo vệ Luận án tốt nghiệp tại Cagayan State University, Philippines, 2018.

Career path:

4. Being the two first lecturers of English at TNUS in 2006.

5. Becoming the official public servants in the following year.

6. Joining the communist party together in 2012.

Major contributions at TNUS:

7. Drafting and developing the first training program of English in 2007, the later English for Tourism 2016, and the most recent program for 2nd degree in English linguistics in 2018.

8.Organizing the first and second (and many more to come) English

Olympics at FOLAC since 2016.

Marital life (fun facts)

9. Getting married in the same year.

10. Having the first child in 2008, and the second in 2014 (and maybe the

third one in 2020 (lol haha).

“The teacher buddy pair”

Hai cô giáo - “Đôi bạn tri kỷ”

These are only top 10 secrets that we’ve overheard from our teachers at FOLAC. But what impressed us the most lies in their styles which, when combined together, made a perfect teaching buddy pair for us students. To be more specific, while Dr. Hoa is so gentle with warm soft voices that make us think that she would never shout at us when we made mistakes, Dr. Que is very dynamic with so many fun and interesting activities that attract us entirely from the beginning to the end of her lessons.

What is more? Let yourself discover through your own learning experiences with them at TNUS, buddies!

On the occasion of Viet Nam Teacher’s day, we wish them good health, happiness, success and more blessings together.

Dr. Hoa’s PhD final defense

Tiến sỹ Hòa bảo vệ luận án

Dr. Que’s PhD final defense

Tiến sỹ Quế bảo vệ luận án

Always cheerful side by side through ups and downs

Luôn tươi tắn bên nhau qua các bước thăng trầm

HAI CÔ GIÁO " ĐÔI BẠN CÙNG TIẾN"

Bạn có phải là sinh viên trường Đại Học Khoa học không? Nhất là sinh viên khoa Ngôn ngữ và Văn hóa không?

Nếu câu trả lời là “có” thì nhất định các bạn được hai cô giáo trẻ xinh đẹp, là Tiến sỹ Phan Thị Hòa và Tiến sỹ Nguyễn Thị Quế giảng dạy phải không? Tuy vậy, các bạn còn phải ngạc nhiên về nhiều điểm chung mà hai cô cùng chia sẻ, để được gọi là “đôi tri kỷ” này.

Hãy CHỈ NÊU 10 diểm chung sau đây làm ví dụ:

Con đường học hành:

1. Cùng tốt nghiệp một trường đại học danh tiếng là trường Đại học Ngoại Ngữ - Đại học Quốc gia Hà Nội.

2. Cùng học khóa Thạc sỹ trường Laguna State Polytechnic University, Philippines từ 2006 đến 2009.

3. Cùng nhận học vị Tiến sỹ năm 2018, là bạn cùng phòng với nhau ba năm tại Cagayan State University, Philippines.

Con đường sự nghiệp:

4. Đều là giảng viên tiếng Anh đầu tiên tại ĐHKH năm 2006.

5. Cùng được vào biên chế một năm sau đó.

6. Cùng được kết nạp Đảng CSVN năm 2012.

Những cống hiến chính tại ĐHKH:

7. Cùng soạn chương trình giảng dạy Tiếng Anh năm 2007, sau này cùng viết chương trình Tiếng Anh Du Lịch năm 2016, gần đay nhất là Chương trình Đào tạo Văn bằng 2 tiếng Anh năm 2018.

8. Cùng tổ chức Olympic Tiếng Anh lần thư nhất năm 2016 và lần hai năm 2018.

Gia đình:

9. Đều kết hôn cùng năm.

10. Có con đầu năm 2008, và thứ hai năm 2014 (và có lẽ thứ ba năm 2020???!).

Mười “tối bí mật” kể trên, chúng em nghe kể từ các thầy cô trong khoa. Nhưng điều làm chúng em thấy ấn tượng nhất là phong cách của các cô, khi kết hợp cùng nhau thì làm nên “một cặp hoàn hảo” cho sinh viên chúng em. Cụ thể là cô Hòa thì nhẹ nhàng và ấm áp với giọng nói dịu dàng khiến chúng em tin rằng cô sẽ không bao giờ quát mắng khi chúng em mắc lỗi. Còn cô Quế thì thật năng động với với những tiết mục vui và lý thú luôn làm chúng em bị cuốn hút từ đầu đến cuối giờ học.

Còn gì nữa ư? Hãy tự khám phá từ trải nghiệm qua các giờ học với các cô ở ĐHKH, các bạn nhé.

Nhân dịp Ngày Hiến Chương các nhà giáo Việt Nam 20-11, chúng ta hãy chúc các cô luôn mạnh khỏe, hạnh phúc và may mắn cùng nhau.

Course 14 English Linguistics (EFT) students

Sinh viên lớp Tiếng Anh Du Lịch K14